سی دی پی: پروب تشخیص سرطان بلادرنگ

این دستگاه برای تشخیص بلادرنگ حضور سلولهای پیش سرطانی و سرطانی در مارجین های درونی و بیرونی بافتهای سرطانی بیماران در حین عمل جراحی سرطان پستان مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم به صورت بلادرنگ، هیدروژن پراکسید آزاد شده از سلولهای سرطانی و یا سلولهای آتیپیکال  را از طریق اثر  Reverse Warburg و  Hypoxia glycolysis (گلیکولیز ناشی از کمبود اکسیژن)، به یک شیوه کمّی الکتروشیمیایی تشخیص می دهد.

بررسی مارجین‌های حاشیه تومور در حین جراحیِ بیماران مبتلا به سرطان پستان، برای تضمین حذف قطعی نواحی مشکوک و پرخطر با کمترین آسیب‌رسانی به بافت‌های سالم، بسیار حیاتی و مهم است. باقی ماندن سلول‌های سرطانی درون بدن موجب جراحی‌های مجدد و اقدامات درمانی اجتناب ناپذیر پس از جراحی شده، که عوارض جانبی بسیاری به همراه خواهد داشت.

 پاتولوژی فروزن مارجین‌های تومور در حین عمل، یک روش مرسوم پذیرفته شده از لحاظ بالینی به منظور هدایت جراح برای حذف بافت‌های آلوده به سلول‌های سرطانی می باشد. با این وجود، روند زمان بر و کم دقت بررسی مارجین، به همراه ۲۰ تا ۷۰ درصد منفی کاذب از محدودیت‌های ارزیابی مارجین‌ها توسط پاتولوژی فروزن به حساب می‌آید. سیستم CDP یا پروب تشخیص مارجین‌های سرطانی که برای اولین بار در جهان ابداع شده است، بر پایه سنجش الکترونیکی متابولیسم hypoxia glycolysis و Reverse Warburg  در سلول‌های پیش سرطانی و سرطانی بصورت درلحظه و در حین عمل جراحی می‌باشد.


این سیستم با شناسه ثبت اختراع آمریکا  (Pub. No.: US 2018/0299401 A1, Pub. Date: Oct. 18, 2018) ، شماره پروانه ۲۳۲۱۲۸۸۲ و مجوز وزارت بهداشت به عنوان سیستم کمک جراحی در سرطان پستان معرفی شده و در مراکزی که فروزن وجود دارد، به عنوان مکمل و در مراکزی که فروزن وجود ندارد، به عنوان سیستم کمک جراح برای بررسی مارجین‌ها وارد عمل می‌شود. این سیستم با دقت چند میلی‌متر مارجین‌های داخل بدن (Cavity side margin)  مشکوک به سرطان را ظرف ۴۰ ثانیه در حین عمل با کمک یک سنسور سوزنی با کالیبراسیون پاتولوژی به جراح اعلان می‌نماید.
 این سیستم دارای یک طبقه‌بندی تشخیصی بالینی متناسب بین نتایج پاتولوژیکی بافت‌های مورد آزمایش و پیک‌های پاسخCDP ، بر اساس طبقه‌بندی سیستم پاتولوژی (DIN)Ductal intraepithelial neoplasia ،Lobular intraepithelial (LIN) neoplasia  و ((FEL)Fibro epithelial lesion  با توجه به آخرین اصلاحات گزارش شده) می‌باشد. قابلیت بارز تشخیص سلول‌های سرطانی توسط CDP در مارجین‌های داخلی (پس از خارج کردن تومور) در حین عمل جراحی، برای بیش از ۱۰۰۰ نمونه بالینی درون بدنی پستان با حساسیت و انتخاب‌پذیری به ترتیب ۹۷ درصد و ۹۴ درصد بدست آمده است. این دستاورد سرآغازی بر ورود electrotechnical oncosurgery در حوزه بالینی است.

کاتالوگ پروب تشخیص سرطان بلادرنگ

نام دوره: دوره مهارت افزایی تشخیص بلادرنگ حضور سلولهای سرطانی حین عمل جراحی سرطان پستان